
Efter helgens gäster fanns det en hel del rester kvar i kylen. av dessa har jag här lyckats skapa fyra nya rätter och bakverk.
Krydda och stek kycklingbenen tills de fått lite färg. Häll över lite rödvin(Gosa) och låt sjuda några minuter. Koka upp 1 burk krossade tomater med hackad lök, smaksatt med rödvinsskyn från kycklingen, basilika, timjan, citronpeppar, salt och vitlök. Häll över i en mixer, lägg i en klick creme fraiche och blanda till slät sås. Lägg kycklingbenen i en ugnsform och häll den mixade tomatsåsen över. Spara ca 1 dl av såsen. Grilla i ugnen ca 45 min, i 225 grader. Koka upp önskad mängd fullkornsbulgur, låt koka med resten av tomatsåsen för en mer smakrik bulgur.
Serverad med vanlig isbergssallad och en avokado creme gjord på avokado mixad med pressad citron, citronpeppar, salt och creme fraiche.

Börja med att täck botten av en ugnsform (med löstagbar kant) med krossade digestive kex.
Rör ihop 250 g philadelphiaost med 6 äggulor, en i taget. Vispa 4 dl grädde och blanda försiktigt ihop med ost och äggblandningen. Smaksätt med vaniljsocker och några droppa färsk citron. Häll försiktigt ner i formen.
Låt stå i frysen minst 4 timmar. Ta fram ca 15-30 minuter före servering och servera med ljummen hallonsås.
Kanel- och äppelkaka


Vispa 3 äggvitor (1 dl) ca 1 minut, tillsätt
1 dl socker eftersom och fortsätt vispa. Blanda ner 1 droppe ättika och några droppar citron och fortsätt vispa någon minut. Blanda i lite krossad mörk choklad.
Grädda ca 1 timme mitten av ugnen i 125 grader, tills de lossnar lätt från bakplåtspapperet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar