tisdag 3 mars 2015

Lilla Estelle lär sig mental träning

Spännande!
Idag fick jag äntligen en bok med skiva som jag länge sedan önskat mig. 
Redan ikväll försökte jag få in rutin på en avslappnade stund tillsammans med vår 5 åriga dotter till hjälp av skivan som medföljer boken.

Första kvällen gick väl sisådär. Efter ett förberedande lugnande bad, tände jag ljus och skapade en mysig stämning inne på dotterns rum. När det väl var dags att vi enligt min plan skulle ligga i sängen och mysa medan vi lyssnade på skivan, började dottern tjata över att jag skulle läsa Bamse istället.

Det blev mycket tjat och gnäll, med försök att vi kunde i alla fall bara titta på bilderna i Bamse boken medan vi lyssnade på skivan.  Lurade henne tillslut med att det kunde vi göra medan jag gång på gång vände mig till henne i sängen och viskade sssssch, lyssna nu på vad han säger...så var hon tyst några sekunder. .....som avslutning på skivan spelas det rogivande lugnande musik och då äntligen kröp hon ner i sin egen säng och började falla till ro.  Plötsligt så började hon må illa och ville kräkas. Har ingen aning än om det är magsjuka på gång eller ifall detta var en reaktion av en mental förändring i hennes lilla kropp? Hm, mycket märkligt men nu sover hon sött och framför allt i sin egen säng !

Tanken är att vi nu ska läsa och lyssna på detta under en månads period till att börja med och se vilka förbättringar det kan ge både dottern men även mig som förälder till en lugnare sinnesro. 


2 kommentarer:

  1. http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=3076212

    SvaraRadera
  2. http://www.lararnasnyheter.se/14_10/FS_13_10_special_mindfulness_ger_barn_ro.html

    SvaraRadera