tisdag 31 december 2013

En sån där vidervärdigt jobbig småbarnsförälderdag

Arga Mamman
Vilken småbarnsförälder har inte upplevt en sån där kväll "nära på väg att gå in i väggen flera gånger" ?
Kommer hem efter en lång och alldeles för sen och mentalt jobbig dag, hungrig som bara den. Skickade ett sms på vägen om och hur mannen kunde hjälpa till att ställa in maten i ugnen. Men inte just idag! Hur svårt kan det va? Att ställa in en ugnsform med kycklingben, lite kryddor på och ugnen 220 grader. No help med middagen alltså, vilket resulterade med en alldeles för sen middag och läggdags för barnen, som dessutom är hyperaktiv efter ett rejält överdoserat sockerintag genom ett glas med coca cola hos en av faderns lands kamrater som tydligen har mindre kunskap om hur det påverkar vår hälsa. Det minsta barnen har fått problem med en förstoppad mage och täppt näsa, men när hon äntligen somnar väcks hon snart av den äldre,som tog sig friheten att snylta till sig sin moders iphone medan jag var upptagen med att natta lillasyster.
Börjar om med nytt försök, sitter och ammar den minsta då den äldre kommer på att hon plötsligt behöver kissa också igen. Åter tillbaka i rummet, stående i dörröppning hinner hon väcka lillasyster igen innan hon går iväg för att även bajsa. Hon kommer tillbaka en stund senare för att säga till om att bli torkad...
Till sist somnar dom i storleks ordning med det största barnet lika med pappan först, snarkandes och totalt oberörd av allt barnskrik. (?)
Till slut somnar även bebisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar