fredag 18 april 2014

Guds tårar....

Ikväll skiner solens strålar och visar vägen för alla troende som är på väg till kyrkan för att be och sörja för Jesus korsfästelse.

I morse när det regnade berättade min arbets kollega hur dom firar påsken i hennes familj och kultur. Hon pratade om sorgen, vände sig mot fönstret och fortsatte -"Titta ut! Även Gud gråter. Han fäller sina tårar över oss idag!"

I min familj och kultur skapar påsken mest ångest hos dom flesta. I stället för att fira påsken efter lärdom ur Bibeln, ställs vi inför både krav och höga förväntningar om ännu en helg med för mycket sill, snapps och slösande på pynt och socker till barnens ohälsa.
Absolut inget fel med lite god mat i gott sällskap med lite påsklekar och påsk pynt för barnen, men det väsentliga tycks ha glömts bort hos dom första i dagens konsumtions och arbetar samhälle.
Där människan tar varje tillfälle i akt till att tvinga sig till att försöka roa sig på bästa tänkbara vis. Ett sätt som kan påminna om när man går in i en matvarubutik för att handla när man är vrål hungrig. Man kan inte tänka utan plockar på sig som en ångvält allt man går förbi.
Många ställs inför svåra beslut under våra högtider, där dom känner sig kluvna när den skilda släkten drar i ens vardera armar.

Personligen har jag slutat fira påsken med alla dess tidigare förväntningar.
Dottern har kommit hem från dagis med lite fint påsk pynt hon fått gjort, det gillar jag och önskar få mer tid med barnen kommande år till just detta:
Låta barnen få göra roliga kreativa ting i samband med lära om religion och historia. Att följa med barnen till kyrkan varje påsk. Det betyder mer för mig än att stressa iväg med ett halvtomt bank konto, till en överflödig middags bjudning med för mycket sill och snapps och sönder stressat värdpar.

Önskar ALLA en riktigt härlig påsk helg!
Oavsett hur ni andra väljer att fira eran påsk! Med stor respekt för alla andras val av firande, kultur och eller religion!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar