söndag 30 mars 2014

Nybakat morotsbröd till frukost

Detta saftiga bröd har samma grundreceot som tidigare inlägg om bröd med tomat och basilika
Ända skillnaden är smaksättningen som ändrats till morötter som pressats i en juice press.

Rör ihop följande ca 1,8 kg vetemjöl, salt, 2 dl socker, köttet av 6 pressade morötter
Blanda ut smulad Jäst med 2 dl fingervarmt vatten häll i
2 dl Olivolja, morotsjuicen av 6 morötter späd med vatten till vätskan kommer upp till ca 8 dl-10 dl
Blanda ihop den ljumna vätskan med mjölblandningen och knåda till jämn deg.
Jäs under duk 1 timme

Tag upp och knåda degen igen
Rulla till ca 36 bullar fördelade på 3 plåtar nagga med gaffel.
Låt jäsa 30 minuter under handduk
Sätt ugnen på 250 grader

Pensla med vatten, strö över sesamfrön
Grädda i nedre del av ugnen 200 grader
Ca 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar