Detta saftiga bröd har samma grundreceot som tidigare inlägg om bröd med tomat och basilika
Ända skillnaden är smaksättningen som ändrats till morötter som pressats i en juice press.
Rör ihop följande ca 1,8 kg vetemjöl, salt, 2 dl socker, köttet av 6 pressade morötter
Blanda ut smulad Jäst med 2 dl fingervarmt vatten häll i
2 dl Olivolja, morotsjuicen av 6 morötter späd med vatten till vätskan kommer upp till ca 8 dl-10 dl
Blanda ihop den ljumna vätskan med mjölblandningen och knåda till jämn deg.
Jäs under duk 1 timme
Tag upp och knåda degen igen
Rulla till ca 36 bullar fördelade på 3 plåtar nagga med gaffel.
Låt jäsa 30 minuter under handduk
Sätt ugnen på 250 grader
Pensla med vatten, strö över sesamfrön
Grädda i nedre del av ugnen 200 grader
Ca 15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar