söndag 1 november 2015

Alla helgona meny

Ugnsbakad lax med smak av kokos och citrusfrukter

Tillaga laxen i ugnen medan riset kokar.
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en form med kokosfett, lägg i laxbitarna,
pressa lime och apelsin över, krydda med citronpeppar. Låt stå i ugn ca 20 minuter.
Servera med ris, färsk spenat och tomatsallad och mycket pressad färsk citron.
 

Ett Alkoholfritt vitt friskt krispigt vin som tex Lindemans Early Harvest passar utmärkt att servera till det vuxna sällskapet.










American pumpkin pai

Skär pumpa köttet i jämnt stora bitar och koka mjuka, med 2 dl socker och en bit pressad färsk ingefära.
Häll av vattnet och låt svalna lite.

Mosa pumpan och blanda försiktigt ned alla ingredienser.
2 Ägg, 4 msk potatismjöl, 1 tsk vaniljsocker, 2 dl mjöl, salt, 1 tsk mald muskot, 1 tsk mald nejlika.
Bred ut över den färdiga pajdegen i ugnsäker pajform.
Grädda i ugn ca 20 minuter, 175 grader.

God att äta både varm som kall.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med vanilj.

Se fler recept från Hälsoköket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar