Idag är det ett riktigt ruggigt höst väder ute. Då passade jag på att baka lite bröd.
Detta är ett super enkelt bröd som passar väldigt bra till alla höst soppor men också gott och mättande med två skivor till frukost med lite creme cheese på.
Detta är ett super enkelt bröd som passar väldigt bra till alla höst soppor men också gott och mättande med två skivor till frukost med lite creme cheese på.
Detta behöver du till 1 styck bröd;
3 dl vetemjöl special
3 1/2 dl grovt rågmjöl
( ev. 1/2 dl solros kärnor)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
1 dl lingon alt. lingonsylt.
1 dl mörk bröd sirap
3 dl filmjölk alt. yoghurt
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform med lite olja.
Blanda alla torra ingredienser noga. Häll sedan i resten samtidigt och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Försök att inte röra för länge utan häll snabbt upp smeten i formen och grädda nederst i ugnen ca 50-60 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar