onsdag 8 januari 2014

Never forget where you're coming from

Sitter och tittar just nu på TV4:s program Efter tio och berörs av berättelserna från tre adoptivbarn från ett barnhem i Etiopien som kom till Sverige 1974.
Adoption i all ära och all respekt och beundran till de föräldrar som tar sig an ett främmande barn och vägleder det rätt i livet MEN....VARFÖR försöker en del ta ifrån barnen deras ursprungliga identitet?
Jag tänker vad jobbigt det måste vara att ständigt få höra och läsa texter i sånger och i media och lära inom personlig utveckling som "Glöm aldrig bort vart du kommer ifrån", "Never forget were I´m from" m.fl....
och samtidigt blivit fråntagit sitt personliga namn utbytt till ett Svensk namn?!
Precis som om det vore en skam om folk fick veta varifrån barnen kommer. Jo, det är helt normalt med ett Indiskt eller Afrikanskt utseende och heta Astrid Lindgren.

Men Ja just det, vi pratar ju om Sverige - förnekelsens land med stor utbredd av diskriminering och Jante lagen. Även min man vill att våra barn ska ha sina Afrikanska släkt namn som mellan namn och att mitt svenska efternamn istället ska användas, bara för att dom lättare ska få jobb senare i livet.

Men att med pengar ta ett barn ifrån sin riktiga moder som gör det mot sin vilja, luras eller ibland även med tvång, för att sedan dölja barnets identitet med ett helt nytt namn som ska passa in i Familjen Svenssons samhälle, då anser jag inte längre det är med välvilja att hjälpa varken barnet eller modern utan enbart utifrån själviskt syfte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar